2016. november 4., péntek

A legfinomabb kelt tésztás, tojás nélküli kakaóscsiga


Mókuslekvár facebook oldalán találtam rá erre a receptre.  Azonnal ki kellett próbálnom!
És mondhatom, az eddigi legfinomabb kakaóscsiga!!
következzen a recept:

Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
2,8 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csipet só
8,5 dkg vaj vagy margarin
50 dkg liszt

töltelék:
4 evőkanál tejföl
6 evőkanál cukrozott kakaópor

Én kenyérsütő gépbe teszek mindent (liszt van legfelül), dagasztó programon bedagasztom, megkelesztem.
Ha duplájára kelt, kettévágom a tésztát és egyenként kb 30x40 cm -esre nyujtom. Megkenem tejföllel, megszóróm kakaóval. Feltekerem aránylag szorosan. elvágom 2-3 cm-es darabokra. Sütőpapiros tepsibe teszem őket.
Kb 10 percet állnak, utána hideg sütőbe teszem. A sütőt 250 fokra állitom, ahogy melegszik, közben kelnek a csigák.
Egy másik kis tepsibe vizet teszek a sütő aljába, gözölve sütve sokkal finomabb!
Mérettől függően kb 20 percig sütjük.
Kiveszem, picit megspriccelem vizzel, letakarom egy konyharuhával pár percre. Közben puhul.
Pár perc elteltével megszóróm porckorral aztán esszük!! :-))