Felfuttatok 2,5 dkg élesztőt 1,5 dl tejben kis cukorral. Másik edényben addig felverek 2 tojást, majd beleöntöm a kicsit meglangyositott nagy poharas kefirt (kb 3 dl).
Kimérek 70 dkg lisztet, 1 dkg sót beleszórok, majd beleöntöm a felfutott élesztőt és a kefires tojást. Összekeverem, lehet géppel is, sürü nokedli szerü tészta lesz.
Hagyom állni 20 percet és már sütöm is. Olajos kézzel veszek ki kis adagokat a tésztából.
Lényeg hogy sok olajban süljön, akkor nem lesz olajos!! Közepes , vagy esetleg annál kicsit nagyobb hőmérsékleten sütöm amig meg nem barnul egyik-másik oldala. (ez kb 2-3 perc összesen)
Beolajozott edényben (zacskóban) akár egy hétig is eláll (állitólag, ezt nem tudom mert max 2 nap alatt elfogy)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése