2017. április 22., szombat

Hófehérke süti (isteni)



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
3/4 csomag sütőpor (8 g)
1 tojás
néhány evőkanál tejföl





A krém:

4 evőkanál liszt
4 dl tej
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

+ a tetejére 1 evőkanál porcukor

Én néha a tetejére csokimázat teszek.

A lisztet, porcukrot, hideg , felkockázott vajat összemorzsolom.
Beleteszem utána a tojást, kb 3 evőkanálnyi tejfölt indulásképpen. Összegyúrom , ha szükséges (pl túl morzsálódósnak tünik még) teszek bele még tejfölt.

3 lapra nyújtom. 180 fokon kb 8 percig sütöm. Kb 34*23 cm-esre nyújtom.

Krém:
kevés tejjel elkeverem a lisztet, többi tejet melegitem. Beleöntöm a lisztes részt, megfözöm.
hagyom szobahőmérsékletűre hülni. Közben kikeverem a vajat a cukorral.
Összekeverem a 2 krémet.


Tetejére mi szoktunk tenni csoki mázat:

5 kanál cukrot, 2 kanál kakaót, 3 kanál vizet beleteszünk egy lábosba, felfőzzük lassú tüzön (végülis csak a cukrot kell elolvasztani) Ha kész, lezárjuk egyből beleteszünk 5 dgk vajat. Ezt öntjük a kész süti tetejére. Pár óra múlva puhul meg. Én este sütöm, másnapra jó..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése