2016. július 17., vasárnap

Házi meggyszörp

Házi meggyszörp

2,5 kg meggy
1,5 kg cukor
1 liter viz
5 mokkáskanál citromsav


A meggyet megmosom, leszedem a zöld szárakat.

NEM KELL KIMAGOZNI!!

Felöntöm a leirt mennységű vizzel, majd kézzel szétnyomkodom a meggyszemeket.
Felteszem főzni, ha felforrt, 1-2 percig főzöm.
Fogok egy szűrőt (nagy lyukakkal rendelkező, fém.. tésztaszürő), kinyomkodom, felfogom a lét. (merőkanállal, fakanállal egyszerűsitem a kinyomkodást)
A megmaradt lét felteszem főzni. Beleteszem a citromsavat. Ettől gyönyörű szine lesz.
Hozzáöntöm a cukrot. Néha kevergetve felolvasztom benne, majd 15-20 percig fözögetem, besüritem.
És készen van.
Én nem szeretek tartósitani, igy müanyag fél literes üvegekbe töltöm  és lefagyasztom!
(ugyanigy tettünk el bodzaszörpöket is)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése