2018. február 1., csütörtök
Kossuth kifli
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához:
4 nagy tojás
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg olvasztott vaj
2 ek rum
fél citrom reszelt héja
1 csipetnyi só
20 dkg liszt
6 g sütőpor
Tetejére:
10 dkg darált/durvára darált dió
porcukor
A tepsit sütőpapirral kibéleljük, sütőt 180 fokra melegítjük.
Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, rummal, sóval , tojások sárhájával kikeverjük.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék 5 dkg porcukorral.
Összeforgatjuk a vajas résszel. Belekeverjük óvatosan a sütőporral elkevert lisztet is.
Tepsibe tesszük, tetejét dióval megszórjuk.
20-25 percig sütjük.
Langyosra hűtjük, majd pogácsaszaggatóval fél hold formákat szaggatunk.
Porcukorral meghintjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése