Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 300 g margarin
- 1,5 dl méz
- 30 dkg cukor
- fahéj, gyömbér, szegfűszeg vagy egyszerűen mézeskalács fűszerkeverék
- 3 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A tészta elkészítése:
A margarint a mézzel, cukorral és a fűszerekkel felfőzzük (nem kell felforrnia, elég 40-50 fokra melegíteni, hogy a méz értékes anyagai minél kevésbé sérüljenek). Kihűlés után hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és alaposan átgyúrjuk. Előfordulhat, hogy a liszt minősége miatt a tésztát puhának, kenődősnek érezzük. Ez esetben gyúrjunk még hozzá egy kevés lisztet.Ezután a tésztát hűvös helyen néhány órát pihentetjük, célszerű másnapig várni a további munkával.
Lisztes deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, a formákat kiszúrjuk, majd zsírozott-lisztezett (sütőpapírral/sütőfóliával bélelt) tepsibe tesszük.
180-200 fokon aranybarnára sütjük. Kb 10-12 perc.
( Ha az alja picit barnul, már veszem is ki)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése