2010. október 6., szerda

Készülődés karácsonyra! Vagy ez csak vicc???

Na jó, hogy készülődés, az túlzás.
De mivel már különböző blogokon és egyéb feltöltős oldalakon megjelennek  a karácsonyi ötletek, igy kezdek elcsábulni.
Azaz kimentem a jó ötleteket, a jó képeket, leirásokat, újságokat.
Amennyire nincsen időm pl. lakásdekorral foglalkozni (=kreativ hobbizni), jó is lesz ha idejében nekiállok eldönteni mit is fogok késziteni diszeket, ablakmatricát, függődiszeket, adventi naptárt stb..

Mai elmentett jó ötleteim:

Jól mutatna egy ilyen szalvétatechnikával diszitett madáretető az udvaron...

Üvegmatrica:



 Mindemelett ma kipróbáltam a tavalyi mézeskalács receptemet és meg kellett állaiptanom, hogy igen, ez tényleg működik és tökéletes és isteni és ami a lényeg a sütés után is puha marad, vagyis nem lesz kemény kihülés után!!!

Iime a recept:

Ebből nagyon sok lesz. Én ma 2/3-ából készitettem, igy annyi lett, hogy megsütöttünk 2 gáztepsivel és maradt még egyre való holnapra!! Tehát kb 5 gáztepsinyi sütike van belőle.


Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 300 g margarin
  • 1,5 dl méz
  • 30 dkg cukor
  • fahéj, gyömbér, szegfűszeg vagy egyszerűen mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A tészta elkészítése:

A margarint a mézzel, cukorral és a fűszerekkel felfőzzük (nem kell felforrnia, elég 40-50 fokra melegíteni, hogy a méz értékes anyagai minél kevésbé sérüljenek). Kihűlés után hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és alaposan átgyúrjuk. Előfordulhat, hogy a liszt minősége miatt a tésztát puhának, kenődősnek érezzük. Ez esetben gyúrjunk még hozzá egy kevés lisztet.
Ezután a tésztát hűvös helyen néhány órát pihentetjük, célszerű másnapig várni a további munkával.
Lisztes deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, a formákat kiszúrjuk, majd zsírozott-lisztezett (sütőpapírral/sütőfóliával bélelt) tepsibe tesszük.
180-200 fokon aranybarnára sütjük. Kb 10-12 perc.

A recept a mezeskalacs.hu -tól származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése