2012. január 12., csütörtök

Baconbe göngyölt csirkemell

Isteni finom lett a mai ebéd. Régen már készitettem ezt 2-3-szor, de valamiért feledésbe merült.
ime a recept:

Baconbe göngyölt csirkemell őzgerinc formában sütve

        900 gr csirkemell
        300 gr bacon
        10+5 dkg reszelt sajt
        3+1 ek tejföl
        3 ek liszt
        2 tojás
        vegeta
        só
        bors
        vaj
        zsemlemorzsa

A csirkemellet kockázd fel apróra, majd fűszerezd ízlés szerint. 3 evőkanál tejfölt keverj el 2 tojással és 3 evőkanál liszttel, majd sózd, borsozd, adj hozzá egy kis vegetát és apróra vágott petrezselymet. Eztután keverj hozzá 10 dkg reszelt sajtot, dobd bele a csirkemell kockákat, és jól forgas össze az egészet. Egy őzgerinc formát kenj ki vékonyan vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és béleld ki a bacon szeletekkel, úgy, hogy a bacon túllógjon mindkét oldalon a forma szélén.
Ezután öntsd bele a tejfölös-sajtos csirkemell keveréket, egyengesd el.
Fedd be az egészet a túllógó baconnel.Ha maradt még a baconből, akkor hosszában még egy rétegben elhelyezheted őket.
Majd legvégül kend le az egészet 1 ek tejföllel, és szórd meg 5 dkg reszelt sajttal.
Mehet az egész be a 170 C-ra előmelegített sütőbe 40 percre. Amikor kész lett, egy szilikon sütőlappal bélelt tepsire borítottam, és még  5 -10 percet sütöttem, hogy a bacon szépen megpiruljon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése