2012. január 23., hétfő

Májpástétom

Ez egy nagyon finom, nagyon gyorsan, sokáig rájárós finomság.

Egy 25 dkg-os csirkemájból akkora adag lesz, hogy 5-6 napig esszük reggelire -vacsorára, piritóssal általában.
10 perc alatt kész van az egész. Na jó, előkészületekkel 15 perc.
Egy fej hagymát felkockázok, elkezdem  dinsztelni. Eközben megtisztitom a májat, nagy darabokban hagyom.
Ha a hagyma már kész, ráteszem a májat és nagylángon kb 4 -5 perc alatt megsütöm. A közepe puha, rózsaszines kell hogy maradjon. sütés közben beledobok 2 babérlevelet és kis kakukkfüvet.
Ha kész, tálba teszem, a babérlevelet kiveszem, sózom, borsozom, hozzáteszek 5-6 dkg vajat és leturmixolom.
Kóstolom utóizesitem.
Edénybe teszem és ráöntök olvasztott, izesitett vajat. Csináltam már zsályásan is, de zsálya levél hiján  fokhagymával szoktam izesiteni. (belereszelem). Lehet kicsit sózni is a vajat.
Jól behütve tálaljuk. Teával, piritóssal isteni!

Tehát van 250 Ft-ból legalább 6 napra elég kennyérrevalónk, 10 perc alatt.

Most kevés vajam volt, igy éppen hogy van rajta, jó esetben  vastagon vajas. (ez 10-12 dkg vaj)

Amúgy meg bárhogy izesithető maga  a máj : majorannásan, fokhagymásan kinek milyen ötlete van.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése