2012. január 31., kedd

Kefires lángos

Családunk kedvence ez a kefires lángos. 10 perc alatt bekeverem, áll 20 percet és sütöm.

Felfuttatok 2,5 dkg élesztőt  1,5 dl tejben kis cukorral. Másik edényben addig felverek 2 tojást, majd beleöntöm a kicsit meglangyositott nagy poharas kefirt (kb 3 dl).
Kimérek 70 dkg lisztet, 1 dkg sót beleszórok, majd beleöntöm a felfutott élesztőt és a kefires tojást. Összekeverem, lehet géppel is, sürü nokedli szerü tészta lesz.
Hagyom állni 20 percet és már sütöm is. Olajos kézzel veszek ki kis adagokat a tésztából.
Lényeg hogy  sok olajban süljön, akkor nem lesz olajos!! Közepes , vagy esetleg annál kicsit nagyobb hőmérsékleten  sütöm amig meg nem barnul egyik-másik oldala. (ez kb 2-3 perc összesen)

Beolajozott edényben (zacskóban) akár egy hétig is eláll (állitólag, ezt nem tudom mert max 2 nap alatt elfogy)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése